Kompozycje smakowe

Torty na bazie bitej śmietany i serka mascarpone:

Pistacjowy z białą czekoladą (nowość!)
Biszkopt jasny przełożony pistacjowym kremem na bazie śmietanki z mascarpone ze świeżymi malinami oraz kremem z białej czekolady z warstwą chrupiącej praliny

Cytrynowo – truskawkowy (nowość!)
Biszkopt jasny przełożony sosem lemon curd z cytrynowym kremem na bazie śmietanki z mascarpone oraz kremem truskawkowym

Solony karmel z maliną (nowość!)
Biszkopt kakaowy przełożony kremem na bazie śmietanki z mascarpone z solonym karmelem i orzeszkami ziemnymi oraz kremem malinowym z kawałkami białej czekolady

Oreo z żelką malinową
Biszkopt kakaowy przełożony kremem na bazie śmietanki z mascarpone z pokruszonymi ciasteczkami oreo i malinową żelką

Cytrynowo – kokosowy
Biszkopt jasny przełożony sosem lemon curd z cytrynowym kremem na bazie śmietanki z mascarpone oraz kremem kokosowym z chrupiącym kokosem

Pomarańczowo – czekoladowy z chrupiącą warstwą
Biszkopt kakaowy przełożony orange curd z kremem pomarańczowym na bazie śmietanki z mascarpone oraz kremem czekoladowym z chrupiącą warstwą

Malinowo – miętowy
Biszkopt kakaowy przełożony kremem malinowym na bazie śmietanki i mascarpone oraz kremem miętowym straciatella

Śmietanka z mascarpone z frużeliną owocową
Biszkopt jasny/kakaowy przełożony kremem na bazie śmietanki z mascarpone z warstwą frużeliny malinowej/truskawkowej/wiśniowej/z czarnej porzeczki

Tort czekoladowy z wiśniami
Biszkopt jasny/kakaowy przełożony czekoladowym kremem na bazie bitej śmietany z mascarpone z dodatkiem wiśni

Tort czekoladowo-malinowy
Biszkopt jasny przełożony czekoladową bitą śmietaną z mascarpone
oraz malinową bitą śmietaną z mascarpone z wkładką kokosową pomiędzy warstwami

Tort z dowolnymi owocami
Biszkopt jasny przełożony bitą śmietaną z mascarpone z kawałkami owoców (tylko w sezonie)

Tort Cappuccino
Biszkopt kakaowy przełożony bitą śmietaną z mascarpone o smaku cappuccino

Tort Rafaello
Biszkopt jasny przełożony bitą śmietaną kokosowo-migdałową

Tort Tiramisu
Biszkopt jasny przełożony kremem tiramisu

Torty na bazie masy budyniowej:

Tort czekoladowo-wiśniowy
Biszkopt kakaowy przełożony budyniową masą czekoladową z wiśniami

Tort Ambasador
Biszkopt jasny przełożony masą budyniową z brzoskwiniami oraz czekoladową
masą budyniową z kawałkami czekolady i orzechami

Tort czekoladowo - kawowy z wiśniami i orzechami
Biszkopt kakaowy przełożony kawową oraz czekoladową masą budyniową (opcjonalnie wiśnie)
z wkładką orzechową lub kokosową pomiędzy warstwami

Torty na bazie masy maślanej:

Tort słonecznikowy
Biszkopt kakaowy przełożony masą maślaną kajmakową z prażonym słonecznikiem


Podane kompozycje smakowe są jedynie naszą propozycją, istnieje oczywiście możliwość dowolnego skomponowania składników!